/ Maliesingel 9 | 3581 BB | Utrecht | (030) 232 24 25 / ontwerp@taluut.nl

 

Analyseren > doelen stellen > ontwerpen > uitvoeren > evalueren…

De opdracht
Elke opdracht is anders en wordt met een open, frisse blik benaderd. Op basis van een grondige analyse van de vraag bepalen wij samen met de opdrachtgever de doelstelling, hoe deze eventueel kan worden aangescherpt en welke ontwerpen ervoor gemaakt kunnen worden. Analyse en creativiteit gaan hier hand in hand. We kijken vooruit en adviseren op welk moment welk middel het beste kan worden ingezet. Wij hebben ervaring met ontwikkelen van nieuwe stijlen, met nieuwe namen en (beeld)merken. We analyseren, actualiseren en verbeteren vormgeving. Daarnaast doen we hele en deelprojecten binnen bestaande huisstijlen.

De vormgevers
Wij zijn ervaren ontwerpers en blijven ons ontwikkelen op het gebied van nieuwe vormen, technieken en middelen. De lijnen zijn kort, de opdrachtgever heeft altijd direct contact met de ontwerper. Elk ontwerp wordt besproken door het hele team en kritisch bekeken vanuit verschillende invalshoeken. We kijken naar het spanningsveld tussen ontwerp en boodschap. En we toetsen het ontwerp aan de gestelde eisen zoals doel, doelgroep en randvoorwaarden.

Het ontwerp
Taluut gelooft in ontwerpen met een boodschap. Een boodschap aan een breed publiek, bijvoorbeeld overheidscommunicatie en –campagnes of een boodschap aan een specifiekere doelgroep als jongeren, branche-organisaties of zorgverleners. In alle gevallen wordt complexe of minder complexe informatie vertaald naar ontwerpen die bijdragen aan heldere communicatie. Daarbij werken we samen met partners in tekst en strategie.

De uitvoering
Ontwerp voor op papier, digitaal of anders: naast fotografen, drukkerijen en tekstschrijvers beschikken we over een breed netwerk aan vaste samenwerkingspartners. Voor de technische realisatie van digitale projecten werken we samen met vaste webbouwers en animatoren.