Over Taluut

Taluut ontwerpt boeken, websites, logo’s, huisstijlen, posters, flyers, folders, (digitale) nieuwsbrieven, sjablonen voor Office, buttons, banieren, vlaggen, aankleding voor evenementen, speciale uitgaven, mappen, kaarten, verpakkingen, t-shirts, petjes, en meer, voor cultuur, overheid, non-profit, (geestelijke) gezondheidszorg, jeugd(zorg), sport, uitgeverijen, onderwijs, enzovoorts.

We beschikken over een uitgebreid netwerk van tekstschrijvers, webbouwers, fotografen, filmmakers, illustratoren, kunstenaars, (Office) sjablonenmakers, drukkerijen, standbouwers en andere leveranciers en uitvoerders.

Analyseren > doelen stellen > ontwerpen > uitvoeren > evalueren…

De opdracht

Elke opdracht is anders en wordt met een open, frisse blik benaderd. Op basis van een grondige analyse van de vraag bepalen wij samen met de opdrachtgever de doelstelling, hoe deze eventueel kan worden aangescherpt en welke ontwerpen ervoor gemaakt kunnen worden. Analyse en creativiteit gaan hier hand in hand. We kijken vooruit en adviseren op welk moment welk middel het beste kan worden ingezet. Wij hebben ervaring met ontwikkelen van nieuwe stijlen, met nieuwe namen en (beeld)merken. We analyseren, actualiseren en verbeteren vormgeving. Daarnaast doen we hele en deelprojecten binnen bestaande huisstijlen.

De vormgevers

Wij zijn ervaren ontwerpers en blijven ons ontwikkelen op het gebied van nieuwe vormen, technieken en middelen. De lijnen zijn kort, de opdrachtgever heeft altijd direct contact met de ontwerper. Elk ontwerp wordt door ons besproken en kritisch bekeken vanuit verschillende  invalshoeken. We kijken naar het spanningsveld tussen ontwerp en boodschap. En we toetsen het ontwerp aan de gestelde eisen zoals doel, doelgroep en randvoorwaarden.

Het ontwerp

Taluut gelooft in ontwerpen met een boodschap. Een boodschap aan een breed publiek, bijvoorbeeld overheidscommunicatie en –campagnes of een boodschap aan een specifiekere doelgroep als jongeren, brancheorganisaties of zorgverleners. In alle gevallen wordt complexe of minder complexe informatie vertaald naar ontwerpen die bijdragen aan heldere communicatie. Daarbij werken we samen met partners in tekst en strategie.

De uitvoering

Ontwerp voor op papier, digitaal of anders: naast fotografen, drukkerijen en tekstschrijvers beschikken we over een breed netwerk aan vaste samenwerkingspartners. Voor de technische realisatie van digitale projecten werken we samen met vaste webbouwers en animatoren.